Print this pageprint
instituteDe Haagse Hogeschool
Faculty of Business, Finance & Marketing
locationDen Haag
diplomaCommerciële Economie
degreeB Com
program typeregular
program formfull-time
program duration4 years
credits (ECTS)240 EC
numerus fixusno numerus clausus
geen honoursprogramma
application no34402


Commerciële Economie - bacheloropleiding
studiekeuzecheck

Open dagen en meeloopdagen

klik op een voorlichting voor meer informatie over tijd en locatie:

 • Attend an Open Day at The Hague University of Applied Sciences. These are organized three times a year. During the Open Day, you can ask us any and all questions about studying, the university of applied sciences, our study's and more.

  10:00 - 14:00, De Haagse HogeschoolJohanna Westerdijkplein 75, Den Haag
 • toon alle 6 evenementen

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?
onderwijs
instruction language100% nl
teaching types25% self study
50% theory
25% practice
modes of instructioncase study, integration module, project, computer exercise, self evaluation, lecture, self study, literature study, research, tutorial, research project, research proposal, working group, group assignment, oral presentation, group discussion, portfolio, individual assignment
contact hours

evening educationn.v.t.
distance learningn.v.t.
bindend studieadvies
 • at least 50 EC in the first 12 months


accreditatie

This program has been accredited on May 11 2009 by the Dutch-Flamish Accreditation Organization (NVAO) and has received the following grades:

realized qualitysufficient
program cohesionsufficient
required study effortsufficient
staff qualitysufficient
staff sizesufficient
good
study guidancesufficient
bron: NVAO

Toelating en kosten

toelatingstartmoment en kosten

Program start and application deadlines

1 September 2017
statutory tarif : € 2006
institutional tarif : € 7900
non-EU/EER tarif : € 7900
Netherlands Fellowship programme : €
1 September 2018
statutory tarif : €
institutional tarif : €
non-EU/EER tarif : €
Netherlands Fellowship programme : €
toelating
matching
De opleiding verzorgt een studiekeuzecheck.
vooraf
 • online vragenformulier

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten
sepjulperiode
Online ondernemingsplan

Studenten en studentenleven

Wat kost studeren?

gemiddelde kosten voor een student Marketing in Den Haag

bron: Nibud
326kamerhuur in Den Haagrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
158collegegeldop basis van € 1906 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1194 aan totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studievergelijker

vergelijking met Commerciële Economie bij andere instellingen
bron: Nationale Studenten Enquete, DUO, studieData

studie

onderwijstaal
NSE 2015
studentoordeel
gemiddelde
kamerhuur
2016
# 1e jaars

% vrouw
Het eerste jaar volg je samen met studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management. Je ontdekt of je marketeer of ondernemer bent. De vakken en lesvormen dagen je uit. Een lerende en onderzoekende houding is belangrijk. Wat je leert pas je meteen toe in de praktijk met actuele projecten over duurzame waardecreatie, ondernemerschap, internationale handel en de klant centraal. In een coachende rol stellen docenten vragen en zoek jij de antwoorden. Je geeft zelf vorm aan je opleiding.

Het internationale karakter maakt onze opleiding bijzonder. Je kunt ervoor kiezen om in het buitenland stage te lopen, af te studeren of een minor te volgen. Je neemt deel aan Engelse les en kiest daarnaast nog een andere vreemde taal: Frans, Duits of Spaans. Commerciële Economie is een brede opleiding waar je veel kanten mee op kunt. Denk aan vakgebieden als (online) marketing, communicatie of sales.

Als je het graag anders doet dan de rest, zit je goed bij opleiding Commerciële Economie. Want jezelf en je product of dienst onderscheiden, is dé manier om uit te blinken. De belangrijkste onderwerpen binnen de opleiding zijn marketing en sales. Je leert hoe je producten en diensten goed in de markt kunt zetten en denkt na over de beste communicatiemiddelen en de juiste prijs. Maar je leert ook hoe de verkoop buiten- en binnendienst optimaal werken.

Grotendeels gemeenschappelijke propedeuse met Small Business & Retail Management en International Business and Languages
Studenten hebben keuze uit twee afstudeerrichtingen (majors): Marketing & Sales Management, Marketing Communication Management
Stage in jaar twee: de marketingervaring die studenten opdoen in de praktijk, vormt in het derde jaar de basis voor een meer strategisch/tactische marketingbenadering

You will gain practical experience by working on real-life marketing cases;
You will learn to work effectively in intercultural teams. These intercultural competencies are
valuable not only during your studies, but also in your future professional life;
A study-coach will monitor and guide you throughout your programme;
Languages play an important role.

De Johan Cruyff Academy biedt een 'opleiding op maat': je studie wordt afgestemd op je sportsituatie. Jij en jouw sportcarrière staan centraal. Daarnaast is de opleiding 100% sport georiënteerd. De opleiding is geheel gericht op de sportindustrie en de behoeften van de sportmarkt. Via verschillende beroepsrollen leer je de theorie van Commerciële Economie toe te passen binnen de sportwereld.

De Johan Cruyff Academy biedt een 'opleiding op maat': je studie wordt afgestemd op je sportsituatie. Jij en jouw sportcarrière staan centraal.

CE aan de HvA biedt lesstof op verschillende manieren aan, omdat iedereen anders leert: door te lezen, te kijken, te luisteren, te oefenen, te discussiëren, goede voorbeelden te zien, zelf te onderzoeken en/of actief te experimenteren. Thuis of op school. Alleen of in groepjes. We zijn een moderne opleiding die veel werkt met laptop en tablet. Veel lesmateriaal wordt online aangeboden zodat je kunt leren op een tijdstip dat jou uitkomt.

- Je bent geen nummer.
 • Docenten met praktijkervaring.
 • Buitenlandse samenwerking.

CE studeren in Emmen is kleinschalig studeren in een internationale omgeving. We hebben een kleine, gemoedelijke schoolcampus, waar iedereen elkaar kent. Zowel studenten als docenten weten elkaar te vinden. Doordat we in het Duits-Nederlandse grensgebied gevestigd zijn, zijn de onderwerpen waarmee we te maken hebben vaak internationaal georiënteerd. Dat biedt unieke kansen!

Marketing studeren in Emmen is kleinschalig studeren in een internationale omgeving. We hebben een kleine, gemoedelijke schoolcampus, waar iedereen elkaar kent. Zowel studenten als docenten weten elkaar te vinden. Doordat we in het Duits-Nederlandse grensgebied gevestigd zijn, zijn de onderwerpen waarmee we te maken hebben vaak internationaal georiënteerd. Dat biedt unieke kansen!

Binnen de opleiding Marketing Management leer je niet alleen in theorie hoe bedrijven succesvol (digitale) marketing inzetten, maar leer je ook echt de theorie in praktijk om te zetten. Je werkt binnen de opleiding altijd aan opdrachten voor het (internationale) bedrijfsleven. Op deze manier ontwikkel je jezelf tot marketing professional waarbij jij voor organisaties de sleutel tot succes bent!

CE studeren aan Stenden is kleinschalig studeren in een internationale omgeving. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Alle opleidingen van Stenden werken toe naar PGO, waarbij cocreatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Kijk ook eens bij ..

opleidinggelijkenis met Marketing
Ondernemerschap & Retail Management
Bedrijfskunde

Feiten en / studie in cijfers

bron: Nationale Studenten Enquete 2015
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel3.83.8
inhoud3.53.6
docenten3.43.6
studiefaciliteiten3.43.4
studielast3.33.5
studiebegeleiding3.53.2

Studentoordelen

De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2015 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Marketing aan de De Haagse Hogeschool is beoordeeld door 349 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.8 uit 5.
bron: De Haagse Hogeschool
deze
opleiding
landelijk
student tevredenheid
aantal eerstejaars
ervaren contacttijd per week
doorstroom naar tweede jaar
diploma binnen 5 jaar
doorstuderen
werk op niveau in 1,5 jaar

Studie in cijfers

In deze tabel staan resultaten van deze studie in cijfers uitgedrukt. Hiermee kan je vergelijken hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere onderwijsinstellingen.


Arbeidskansen

Aansluitende vervolgopleidingen

Wil je oplossingen bedenken voor complexe bedrijfskundige vraagstukken? Wij leren je hoe je wetenschappelijke methodes toepast in de praktijk en stomen je klaar voor een carrière in het bedrijfsleven.
Overal ter wereld vertrouwen succesvolle organisaties op effectieve communicatie. Deze opleiding combineert academische kennis met praktische relevantie en leidt je op tot een communicatiedeskundige.
De masteropleiding Educational Science and Technology is er voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs en training, maar zelf niet voor de klas wil staan.
Het besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.
Innovation Management bestudeert de beheersing van innovatieprocessen en ontwikkelt theorieën, instrumenten en technieken om bedrijven innovatiever te maken. Bijvoorbeeld dmv strategische allianties.
De master Public Administration bereidt je voor op de politieke en bestuurlijke uitdagingen van onze complexe en steeds veranderende samenleving.

Contact

 • Study & Career centre

  studycareer@hhs.nl
  070 -445 8595
  Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
 • Study & Career centre
  studycareer@hhs.nl
  070 -445 8595