faculty of Biomedical Engineering

In de moderne gezondheidszorg is er oneindig vraag naar technologieƫn om de diagnose, behandeling en preventie van gezondheidsproblemen te verbeteren. Om te voldoen aan deze vraag, heeft de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) een sterke focus op gezondheid in zowel haar onderzoek als haar onderwijsprogramma's. Ze heeft zelfs een faculteit die geheel gewijd is aan dit maatschappelijk belangrijke gebied: Biomedische Technologie.

Department of the Built Environment

De faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven draagt met haar onderwijs en onderzoek bij aan het verbeteren van de gebouwde omgeving. Zij doet dit op verschillende schaalniveaus, zoals stad, gebouw en gebouwdeel, maar ook op het gebied van bouwmateriaal.

faculty of Electrical Engineering

In de afgelopen 50 jaar heeft Electrical Engineering de samenleving radicaal veranderd. Geen enkele andere discipline had zo'n dergelijke impact. Hoewel vaak onzichtbaar, is de huidige maatschappij doordrongen en volledig afhankelijk van de producten die Electrical Engineering heeft geproduceerd.

faculty of Industrial Design

In 2001, Eindhoven University of Technology (TU/e) started the department of Industrial Design (ID).

faculty of Industrial Engineering & Innovation Sciences

De Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences streeft ernaar een vooraanstaande faculteit te zijn met haar onderzoek op het gebied van 'industrial engineering and management science', maar ook op het gebied van 'innovation sciences'.

faculty of Chemical Engineering and Chemistry

Kort na de oprichting van de Technische Universiteit Eindhoven in 1956 ging de faculteit Scheikundige Technologie van start. Inmiddels telt de faculteit ongeveer 500 medewerkers (ruim 400 fte), 14 voltijdshoogleraren, 370 bachelor- en masterstudenten, 145 promovendi en 40 Technisch Ontwerpers in Opleiding (TOIO).

faculty of Applied Physics

Technisch natuurkundigen kijken met andere ogen naar de wereld om ons heen.

faculty of Mechanical Engineering

De faculteit Werktuigbouwkunde vormt een onderdeel van de universiteit sinds de oprichting van de TU/e in 1956. De faculteit is een kweekvijver voor toonaangevend onderzoek en werkt nauw samen met het bedrijfsleven.

faculty of Mathematics and Computer Science

De Faculteit Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Eindhoven is een ontmoetingsplek voor gedreven studenten, docenten en onderzoekers.

Stan Ackermans Institute

The 3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute offers two-year post-master technological designer programmes. The institute is a joint initiative of the three universities of technology in the Netherlands.